5 sfaturi utile pentru alegerea fotografului pentru ziua nuntii

Fotograf Nunta Ploiesti Lacul Verde
Cand alegi un fotograf de nunta, este important sa iei in considerare urmatoarele lucruri:
 
    1. Stilul fotografului: asigura-te ca stilul fotografului se potriveste cu ceea ce doresti tu pentru pozele tale de nunta. 
Eu spre exemplu, dupa cum am scris si pe site, prefer sa merg pe stilul documentar aka fly on the wall si sa deranjez sau sa intervin cat mai putin posibil. Singurul moment in care mai intervin daca este nevoie, este la sedinta foto. Dar de multe ori daca vad ca sunteti naturali, va las sa va faceti de cap si eu doar surprind chimia voastra.
 
Ziua nuntii este despre voi si nu trebuie sa fie o mare sedinta foto, de la pregatiri pana la petrecere. Eu sunt de parere ca doar asa puteti sa ramaneti cu amintiri autentice si nu doar fabricate. Cu amintiri de care va puteti bucura si peste 40-50 de ani. Nu doar ceva ce poate fi la moda in momentul respectiv si dupa sa nu mai aiba valoare.
 
  2. Portofoliul fotografului: uita-te la portofoliul fotografului pentru a vedea daca pozele lor sunt de calitate si daca iti place modul in care acestea sunt realizate.
 
Portofoliul este foarte important, el iti poate arata viziunea fotografului. Daca fotograful tine cont de cuplu si documenteaza fiecare eveniment cu particularitatile lui, sau daca doar aplica o formula pentru fiecare eveniment.
 
Sfatul meu este sa va asigurati si ca fotografiile sunt chiar ale fotografului si nu doar furate, in ziua de azi din pacate, sunt destui fotografi care recurg si la aceasta metoda.

 

3. Comunicarea: asigura-te ca poti comunica usor cu fotograful si ca acesta intelege nevoile tale.

Unul din cele mai importante lucruri, este sa va asigurati ca sunteti pe aceeasi unda cu fotograful. Daca voi sunteti mai glumeti, el nu este o persoane suparacioasa. Sau daca oferiti un sfat sau o idee, el nu se ataca si accepta orice fel de feedback sau idei.

Noi suntem acolo sa va ajutam si pe cat posibil sa facem astfel incat totul sa mearga cat mai bine, nu sa creem tensiuni inutile.

Fotograful trebuie sa fie o persoana in care aveti incredere si stiti ca o sa va simtiti foarte bine alaturi de el. Pana la urma o sa va fie alaturi in una din cele mai importante zile din viata voastra.


4. Pretul: discuta despre pretul serviciilor fotografului si asigura-te ca acesta se incadreaza in bugetul tau.

De obicei este bine sa te asiguri/ sa ceri oferta fotografului de cand il intrebati de disponibilitate.

Cititi bine contractul si asigurati-va ca nu exista costuri ascunse.

In cazul meu, spun clar in contract, daca exista costuri in plus, cum ar fi pentru o deplasare intr-o localitate departata. Sau, daca cuplul alege un pachet care contine un album, trebuie sa stie ca are 3 luni maxim de la predarea pozelor, pentru a mi le trimite ca eu sa pot face designul. Daca nu exista comunicare, eu voi considera ca persoana respectiva nu isi mai doreste albumul. Am ales aceasta varianta, pentru ca am patit ca mirese, dupa 3-4 ani sa ma contacteze ca isi vor albumul, cand atat eu aveam alte tarife, dar si firma cu care colaborez la fel.


5. Referintele: cere referinte de la alte cupluri care au lucrat cu fotograful si cere sa vezi pozele lor de nunta.

Ca sa va asigurati ca totul este ok, puteti contacta alte cupluri sau ii puteti cere chiar fotografului o galerie completa de la un anumit eveniment.

Este important sa te asiguri ca te simti confortabil cu fotograful tau de nunta si ca acesta intelege nevoile tale inainte de a-l angaja. De aceea este foarte important sa va intalniti si sa stati de vorba la o cafea inainte de semnarea contractului.
error: