De ce ar trebui sa-ti inchiriezi un photobooth pe langa fotograf - Abfoto

De ce ar trebui sa-ti inchiriezi un photobooth pe langa fotograf


Te-ai apucat sa-ti planifici nunta, si iti doresti fotografii printate sau magnetice, in noaptea evenimentului?

Cand m-am apucat de fotografia de nunta prima oara (2015), am lucrat la firme. Acolo, un serviciu care putea fi achizitionat, era cel al marturiilor foto magnetice.

Mai exact, la primire, cand veneau toti invitatii, mirii stateau 1-2 ore, in functie de numarul de invitati, sa faca poze cu ei. Ele urmau sa fie printate si transformate in magneti cu rol de marturie.

De ce nu recomand aceasta metoda? Din perspectiva voastra, de multe ori, daca aveti si multi invitati – peste 100, pierdeti mult timp si energie si se formeaza si cozi mari. Cu un photobooth puteti, atat voi, dar si invitatii singuri, sa se duca sa-si faca poze, cat timp este inchiriat photobooth-ul.Fiind obisnuit cu marturiile magnetice, l-am intrebat pe fotograful profesionist care urma sa vina la nunta mea, daca poate sa ma ajute cu marturiile magnetice. M-a refuzat foarte frumos. Initial nu am inteles de ce, chiar mi s-a parut putin arogant ca a refuzat acest lucru.

De abia la cativa ani dupa, am inteles si eu ca un fotograf profesionist nu o sa-si consume niciodata timpul cu asa ceva. Mie imi lua minim 2 ore sa printez si sa creez marturiile, timp mult mai bine petrecut pe ringul de dans, capturand cat mai multe momente importante. Momente atat de importante atat pentru voi, dar si pentru invitati. 

O alta varianta ar fi sa angajezi un al doilea fotograf care sa faca treaba asta, dar o sa ajungi la concluzia ca o sa te coste cam la fel cu inchirierea unui photobooth.Momentele create de invitati

Daca iti inchiriezi un photobooth, ii inviti pe oaspeti sa-si si creeze noi momente, dar sa le si captureze in acelasi timp.


De multe ori, invitatii nu indraznesc sa abordeze fotograful de la evenimentul respectiv, sa-l roage sa le faca o poza. Asa, la photobooth, merg singuri si de obicei, in numar mai mare.Extra-inspiratie si distractie

Un fotograf, din pacate, nu poate sa vina cu valiza de props-uri dupa el, cum au de obicei photobooth-urile. De aceea, ele sunt mult mai distractive, atat din punct de vedere al props-urilor, cat si din punct de vedere al fundalului, care poate sa fie atat unul din material sclipitor, sau verde si transformat din soft – de parca sunteti in Maldive.Predare imediata

In functie de photobooth, pe langa pozele in format fizic, destul de multe pot sa te ajute si sa-ti trimita pozele imediat ce sunt facute pe retelele de socializare, pe e-mail, sau sa le descarci/sa-ti dai tag pe pagina lor de facebook.Ca sfat, este indicat sa informati invitatii de photobooth si ca este un serviciu gratuit pentru ei. Am avut evenimente unde oamenii nu il foloseau, deoarece creadeau ca trebuie sa plateasca.

Concluzie

Daca iti doresti ceva distractie in plus la restaurant, fotografii printate si un cadou pentru invitati, va recomand cu drag serviciul photobooth (cabina foto).