Cele mai frumoase locuri pentru cununii religioase în aer liber

Fotograf-nunta-aer-liber-treehouse-cosoba

Bucurați-vă de o cununie religioasă în mijlocul naturii cu cele mai frumoase locuri pentru astfel de ceremonii în aer liber.

Odată cu trecerea anilor, din ce în ce mai multe cupluri aleg să-și unească destinele în locații înconjurate de frumusețea naturii, pentru a aduce un plus de autenticitate și emoție momentului lor special.

Indiferent de preferințele voastre, România oferă numeroase opțiuni pentru a face din cununia religioasă o experiență de neuitat.

De la peisaje idilice de munte la castele impunătoare și grădini înflorite, fiecare loc are propria sa poveste și farmec.

Vă puteți bucura de o ceremonie romantică și intimă în mijlocul pădurii sau de o cununie cu aer regal într-un castel medieval.

Indiferent de alegere, un astfel de decor natural va adăuga o notă specială evenimentului vostru, creând amintiri de neuitat pentru voi și invitați.

Descoperiți cele mai frumoase locuri pentru cununii religioase în aer liber și transformați momentul vostru într-o poveste de dragoste desprinsă din basme!

Fotograf Nunta Treehouse Cosoba

Ce reprezintă cununiile religioase în aer liber?

Cununiile religioase în aer liber sunt ceremonii de căsătorie care au loc în afara bisericilor și care se desfășoară în mijlocul naturii.

Cuplurile care optează pentru acest tip de nuntă aleg să-și unească destinele în peisaje deosebite, precum păduri, munți, grădini sau castele, pentru a adăuga un plus de autenticitate și frumusețe momentului lor special.

Aceste ceremonii sunt deosebit de populare în România, datorită peisajului divers și bogat pe care țara noastră îl oferă.

Nunțile religioase în aer liber pot fi personalizate în funcție de preferințele cuplului și pot fi organizate într-o gamă largă de locații.

Fie că alegeți o ceremonie romantică și intimă în mijlocul unei păduri sau o nuntă regală într-un castel medieval, natura va adăuga o notă specială evenimentului vostru, transformându-l într-o experiență de neuitat.

Aceste nunți în aer liber reprezintă o alternativă interesantă la nunțile tradiționale și oferă oportunitatea de a crea amintiri unice pentru cupluri și invitați.

Avantajele cununiilor religioase în aer liber

Cununiile religioase în aer liber vin cu numeroase avantaje pentru cuplurile care aleg să-și unească destinele în mijlocul naturii. 

Iată câteva dintre beneficiile acestui tip de ceremonie:

 1. Frumusețea naturală: Unul dintre principalele avantaje ale nunților religioase în aer liber este frumusețea naturală a locației.

 2. Peisajul va fi un decor perfect pentru ceremonia voastră și va adăuga o notă specială evenimentului.

 3. Fie că alegeți să vă căsătoriți în mijlocul unor munți înzăpeziți, într-o grădină înflorită sau în fața unui castel impunător, natura va oferi o atmosferă magică pentru momentul vostru special.

 1. Atmosferă relaxată: Nunțile religioase în aer liber oferă o atmosferă relaxată și neîngrădită, în contrast cu nunțile tradiționale care se desfășoară în biserici sau săli de evenimente.

 2. Cuplurile și invitații se pot bucura de libertatea de a se mișca în voie și de a se afla în mijlocul naturii, ceea ce creează o atmosferă mai intimă și mai prietenoasă.

 1. Personalizare: Nunțile religioase în aer liber oferă cuplurilor posibilitatea de a-și personaliza ceremonia în funcție de preferințele lor.

 2. De la alegerea locației și a decorului până la programul și tematica nunții, totul poate fi adaptat pentru a reflecta personalitatea și stilul cuplului.

 3. Această libertate de personalizare face ca nunțile religioase în aer liber să fie evenimente unice și memorabile.

Statistici despre cununiile religioase în aer liber

Cununiile religioase în aer liber câștigă tot mai multă popularitate în ultimii ani, atât în România, cât și în întreaga lume.

Iată câteva statistici interesante despre acest fenomen:

 1. Potrivit unui studiu recent, aproximativ 40% dintre cuplurile care se căsătoresc în România aleg să-și unească destinele în aer liber.

 2. Această tendință este în creștere constantă, datorită frumuseții peisajului românesc și a dorinței cuplurilor de a avea nunți unice și memorabile.

 1. În Statele Unite, peste 70% din nunțile religioase au loc în aer liber.

 2. Această tendință este susținută de frumusețea peisajelor americane și de dorința cuplurilor de a se căsători în mijlocul naturii.

 1. Numărul de nunți religioase în aer liber a crescut semnificativ în ultimii ani în Europa de Vest, cu o creștere de aproximativ 30% în ultimul deceniu.

 2. Această creștere se datorează în principal dorinței cuplurilor de a avea nunți unice și de a se bucura de frumusețea naturii în ziua cea mare.

Planificarea unei cununii religioase în aer liber

Planificarea unei cununii religioase în aer liber necesită o bună organizare și pregătire.

Iată câteva sfaturi pentru a vă ajuta să planificați un astfel de eveniment:

 1. Alegerea locației: Primul pas în planificarea unei nunți religioase în aer liber este alegerea locației potrivite.

 2. Luați în considerare preferințele voastre, bugetul disponibil și numărul de invitați.

 3. Asigurați-vă că locația aleasă oferă facilitățile necesare pentru o ceremonie religioasă în aer liber, cum ar fi o zonă pentru oficierea ceremoniei și o zonă de primire a invitaților.

 1. Decorațiunile: Decorațiunile joacă un rol important în crearea unei atmosfere deosebite pentru o nuntă religioasă în aer liber.

 2. Alegeți un stil care se potrivește cu tema nunții voastre și cu locația aleasă.

 3. Folosiți flori, lumânări și alte elemente decorative pentru a adăuga un plus de frumusețe și romantism evenimentului vostru.

 1. Programul nunții: Stabiliți un program detaliat pentru nunta voastră, astfel încât totul să decurgă fără probleme.

 2. Luați în considerare timpul necesar pentru oficierea ceremoniei religioase, sesiunea foto, primirea invitaților și petrecerea.

 3. Asigurați-vă că aveți în vedere și aspecte practice, cum ar fi facilitățile de cazare și transportul invitaților.

Alegerea locului potrivit pentru ceremonia voastră religioasă în aer liber

România oferă o varietate de locații frumoase pentru cununiile religioase în aer liber.

Fie că preferați muntele, castelul sau grădina, veți găsi cu siguranță locul perfect pentru a vă uni destinele.

Iată câteva dintre cele mai frumoase locații din România pentru nunți religioase în aer liber:

 1. Peisajul montan: Munții României oferă numeroase locații pitorești pentru cununii religioase în aer liber.

 2. De la Poiana Brașov la Valea Prahovei și Maramureș, veți găsi peisaje deosebite care vor crea o atmosferă magică pentru nunta voastră.

 1. Castelele medievale: România este cunoscută pentru castelele sale impresionante, care oferă un cadru perfect pentru cununiile religioase în aer liber.

 2. Castele precum Castelul Bran, Castelul Peleș sau Castelul Corvinilor vor adăuga o notă regală evenimentului vostru.

 1. Grădinile înflorite: Grădinile înflorite sunt o alegere populară pentru cununiile religioase în aer liber.

 2. Grădinile locatiilor de pe langa Bucuresti vor adăuga o notă romantică evenimentului vostru.

Top 10 Locații Magice pentru Cununii Religioase în Aer Liber în Jurul Bucureștiului

1. By The Lake (Moara Vasiei): Situată pe malul lacului Snagov, By The Lake (Moara Vasiei) oferă un cadru natural pitoresc și o atmosferă romantică, perfectă pentru o cununie religioasă în aer liber.

Terasa generoasă cu vedere la lac, pontonul elegant și grădina verde amenajată cu grijă creează un spațiu ideal pentru celebrarea iubirii.

2. Blissful Garden: Amplasat în Popești-Leordeni, Blissful Garden este un complex elegant care pune la dispoziție o varietate de spații verzi pentru ceremonii religioase în aer liber.

Grădina luxuriantă, cu foișoare, lacuri și poduri romantice, oferă un cadru de basm pentru o zi specială.

3. Domeniul Cesari: Situat în Bușteni, Domeniul Cesari se remarcă prin arhitectura sa medievală și prin priveliștile spectaculoase asupra munților Bucegi.

Grădina sa generoasă, cu terasă și foișor, este perfectă pentru o ceremonie religioasă elegantă, urmată de o recepție memorabilă.

4. Foret D’or: Amplasat în Otopeni, Foret D’or este un complex elegant care oferă o oază de liniște și verdeață în mijlocul naturii.

Grădina sa spectaculoasă, cu piscină și terasă, este perfectă pentru o ceremonie religioasă rafinată, urmată de o petrecere plină de distracție.

5. Palatul Ghica Tei: Situat în București, Palatul Ghica Tei este un monument istoric cu o grădină superbă amenajată în stil baroc.

Aleile sale umbroase, lacul pitoresc și foișoarele cochete creează un cadru romantic și elegant pentru o cununie religioasă de neuitat.

6. Domeniul cu ciresi: Situat în Domnești, Domeniul cu ciresi oferă un cadru natural spectaculos, perfect pentru o cununie religioasă în aer liber.

Grădina sa generoasă, cu cireși înfloriți primăvara, creează o atmosferă romantică și feerică.

7. Palatul Stirbey: Situat în Buftea, Palatul Stirbey este un monument istoric cu o grădină superbă amenajată în stil francez.

Terasa sa elegantă, cu vedere la lac, este perfectă pentru o ceremonie religioasă rafinată, urmată de o recepție memorabilă.

8. Buftea Lake Resort: Amplasat pe malul lacului Buftea, Buftea Lake Resort oferă o oază de liniște și relaxare.

Grădina sa generoasă, cu ponton elegant și terasă spațioasă, este perfectă pentru o ceremonie religioasă în aer liber, urmată de o petrecere distractivă pe malul lacului.

9. Palatul Mogosoaia: Situat în Mogoșoaia, Palatul Mogosoaia este un monument istoric cu o grădină superbă amenajată în stil brâncovenesc.

Aleile sale umbroase, lacul pitoresc și biserica din curtea palatului creează un cadru unic și memorabil pentru o cununie religioasă.

10. Treehouse Cosoba: Treehouse Cosoba oferă o experiență unică și inedită pentru o cununie religioasă în aer liber.

Aceasta locatie, amplasată în mijlocul pădurii, creează un cadru romantic și intim, perfect pentru cuplurile care își doresc o ceremonie nonconformistă.

11. Extra: The Green Spot Barn (Pădurea Snagov, Ciolpani): Situat în inima Pădurii Snagov, The Green Spot Barn este o locație rustică și romantică. 

Perfectă pentru o cununie religioasă în aer liber cu tematică eco.

Grădina generoasă, amenajată cu fân și baloți de paie, creează o atmosferă relaxată și primitoare.

 

Ceremonii religioase în aer liber în afara României

Dacă sunteți în căutarea unui cadru exotic pentru nunta voastră religioasă în aer liber, există numeroase destinații în afara României care pot satisface această dorință.

Iată câteva dintre cele mai populare destinații pentru nunți religioase în aer liber:

 1. Santorini, Grecia: Insula grecească Santorini este cunoscută pentru peisajele sale spectaculoase și casele albe cu acoperișuri albastre.

 2. O nuntă religioasă în aer liber pe această insulă va fi cu siguranță de neuitat.

 1. Bora Bora, Polinezia Franceză: Insula Bora Bora este considerată una dintre cele mai romantice destinații din lume.

 2. Plajele cu nisip alb, apa cristalină și peisajele tropicale vor crea un cadru perfect pentru o nuntă religioasă în aer liber.

 1. Toscana, Italia: Toscana este cunoscută pentru peisajele sale pitorești, podgoriile și castelele medievale.

 2. O nuntă religioasă în aer liber în Toscana va fi o experiență de neuitat pentru cuplul și invitații săi.

Serviciile pentru organizarea unei nunți religioase în aer liber

Organizarea unei cununii religioase în aer liber poate fi o provocare, dar există numeroase servicii specializate care vă pot ajuta în acest proces.

Iată câteva dintre serviciile pe care le puteți obține pentru a vă transforma nunta într-un eveniment de neuitat:

 1. Planificator de nuntă: Un planificator de nuntă vă poate ajuta să găsiți locația potrivită, să stabiliți un program detaliat și să coordonați toate aspectele legate de organizarea nunții voastre religioase în aer liber.

 1. Decoratori specializați: Decoratorii specializați în nunți religioase în aer liber vă pot ajuta să creați o atmosferă deosebită pentru evenimentul vostru.

 2. Aceștia vă pot oferi idei și soluții creative pentru decorarea locației și a altor elemente importante pentru nunta voastră.

 1. Fotograf profesionist: Un fotograf profesionist vă poate ajuta să imortalizați cele mai frumoase momente ale nunții voastre religioase în aer liber.

 2. Acesta vă va oferi fotografii de calitate care vor păstra amintirea acestui eveniment de neuitat.

 

Concluzie

Cununiile religioase în aer liber sunt o alegere tot mai populară în rândul cuplurilor care doresc să-și unească destinele în mijlocul naturii.

România oferă numeroase locații frumoase pentru astfel de ceremonii, de la peisaje montane la castele medievale și grădini înflorite.

Indiferent de alegerea făcută, o nuntă religioasă în aer liber va adăuga o notă specială evenimentului vostru și va crea amintiri de neuitat pentru voi și invitații voștri.

Planificarea unei astfel de nunți necesită organizare și pregătire, dar există numeroase servicii specializate care vă pot ajuta în acest proces.

Așadar, nu mai așteptați și transformați momentul vostru într-o poveste de dragoste desprinsă din basme!

Povesti recente

Articole blog

aparat foto Nikon Zf

Review Nikon Zf

Review Nikon Zf Intro Pentru că m-am saturat sau cum ar zice fimiu, suturat, sa aștept noul Nikon z6iii (care nu se știe dacă v-a

Read More »
error: